مجوز واردات و صادرات

مجوز صادرات و واردات یعنی چه؟

اکثر افراد می دانند که ، صادرات و واردات کالا، یعنی منتقل کردن کالا از کشوری به کشور دیگر .

از این رو ،صادرات کالا، رقابت بین شرکت ها را حفظ می کند. و در نتیجه ، هزینه های تولید را کمتر می کند  و همچنین ،  رشد اقتصاد را در پی خواهد داشت.

واردات نیز در شرایطی که امکان تولید یک کالای خاص، وجود نداشته و یا تولید آن، مقرون به صرفه نباشد، نیاز کشور را تامین خواهد کرد.

مجوز واردات و صادرت، مجوزی است که برای انجام واردات و صادرات، ضروری می باشد. اگر شما نیاز به مجوز دارید باید از طریق ، سامانه  این مجوز را دریافت کنید و آن هم سایت گمرک بوده و نحوه دریافت آن، از طریق مراجعه حضوری به گمرک و ثبت نام در سامانه گمرک، پس از پرداخت هزینه های لازم می باشد.

همان طور که می دانید ، تجار باید برای واردات و صادرات کالاهای خود مجوز داشته باشند، قوانین مربوط به واردات و صادرات، در قانون مقررات واردات و صادرات و آيين نامه اجرايی آن، بیان شده است.

از آنجا که اقدام به امر واردات و صادرات، نیاز به دریافت چندین مجوز دارد وباید پروسه های  مخصوص به خود را طی کنند، لازم است پیش از اقدام، با مجوزهای لازم، برای آن، آشنا شوید.

به همین دلیل ، در این مقاله، ما می خواهیم به این سوال ، پاسخ دهیم که مجوز واردات و صادرات چیست؟

و سپس ،  شرایط دریافت مجوز، سامانه دریافت مجوز، مراحل دریافت، مدارک مورد نیاز برای این کار و نحوه دریافت و هزینه آن را بیان نماییم. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، در ادامه مقاله، با ما همراه باشید.

قوانین و مقررات مجوز صادرات و واردات:

بر اساس ماده 2 قانون مقررات واردات و صادرات کالا مصوب سال 1372، «کالاهای صادراتی و وارداتی به سه گروه تقسیم می‌شوند:

1 _ کالای مجاز

2 _ کالای مشروط

3 _ کالای ممنوع

کالای مجاز: کالایی است که در گمرک تایید شده و ممنوعیتی برای ورود آن وجود ندارد و صدور یا ورود آن ، با رعایت ضوابط، نیازمند مجوز نمی باشد.

کالای مشروط :  کالایی است که صدور یا ورود آن با دریافت مجوز امکان‌ پذیر است.

 کالای ممنوع : کالایی است که صدور یا ورود آن ، به موجب شرع مقدس اسلام ( ‌به اعتبار خرید و فروش و یا مصرف ) و یا به موجب قانون‌، ممنوع گردیده است و به هیچ عنوان ورود آن به کشور امکان پذیر نمی باشد.

و بر اساس ماده 3  این قانون، اقدام به امر واردات و صادرات کالای تجاری را ، مستلزم داشتن کارت بازرگانی می داند. ‌یعنی باید افرادی که کالای تجاری وارد کشور می کنند حتما دارای کارت بازرگانی باشند و در تعریف کالای تجاری نیز بیان می دارد، کالاهایی که به همان شکل یا پس از انجام عملیات تولید، تفکیک و بسته‌بندی، به فروش‌ برسد، تجاری به حساب می آیند . بر اساس ماده 37 این قانون، صدور کالا از طریق پست نیز امکان پذیر بوده و با حفظ جنبه غیر تجاری، بدون مطالبه کارت بازرگانی و مجوز صدور کالای داخلی، با هر‌ میزان قیمت، مجاز می باشد؛ اما سقف میزان کالای خارجی قابل ارسال از طریق پست، حداکثر 80 دلار برای هر نفر، خواهد بود.

بر اساس ماده 39 این قانون، ورود کالا نیز از طریق پست، قابل انجام بوده و ‌ترخیص کالاهایی که از طریق پست، وارد می‌ شود، مشروط بر آنکه جنبه تجاری پیدا نکند تا سقف مشخصی، با پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی امکان پذیر است.

با توجه به قوانین فوق، در پاسخ به این سوال که مجوز واردات و صادرات چیست ؟ باید گفت، مجوز واردات و صادرات، مجوز گمرک بوده که برای وارد نمودن کالا به کشور و صادر نمودن آن به خارج از کشور، الزامی می باشد. دریافت مجوز گمرک، مستلزم اخذ مجوزهای دیگری نیز بوده که همانطور که طی قوانین فوق بیان شد، یکی از مهمترین آنها، دریافت کارت بازرگانی است.

مجوز دیگری که برای صادرات و واردات کالاهای مشروط الزامی است ، گواهی استاندارد می باشد. كالاهای وارداتی، که مشمول رعایت مقررات استاندارد اجباری می باشند، مشخص شده و لیست آنها به طور سالانه، اعلام می شود.

شرایط دریافت مجوز واردات و صادرات :

در این قسمت از مقاله ، شرایط  قوانین و مقررات مجوز را بیان می کنیم .

1 _ با فردی که معامله صورت می گیرد ، از کشورهای ممنوع المعامله نباشد.

2 _داشتن گواهی استاندارد، در مورد کالاهایی که مشمول مقررات اجباری استاندارد صادراتی هستند.

3 _اخذ کارت بازرگانی

4_ثبت نام و فعالسازی حساب کاربری در سامانه گمرک

5_دریافت مجوز از ارگان های مربوط به واردات و صادرات ، مانند وزارت بهداشت، کشاورزی یا صنعت، معدن و تجارت.

انجام کلیه خدمات ترخیص کالاهایی از قبیل : ترخیص پارچه ، ترخیص لوازم یدکی ، ترخیص موبایل و … از تمامی گمرکات کشور انجام می گیرد و می توان به مهمترین آنها از ترخیص تهران ، ترخیص از گمرک بندرعباس و … اشاره کرد که متخصصان ما در شرکت ترخیص کاران 24 این فعالیت را انجام می دهند.

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست